tiistai 27. elokuuta 2013

27.8.2013 Mackencie:n tien risteys.

Chetwynd:issä oli lukuisia taidokkaasti veistettyjä puutaideteoksia. Laitoin tähän  tämän n. 3.5 m korkean veistoksen, koska se muistuttaa erästä ihmistä.



Ajelin hyvin epävakaassa ja melko kylmässä säässä vuoristojen välisissä jokilaaksoissa kulkevaa tietä 152 km:n matkan ja päädyin talviurheilukeskuksen tien haaraan.  Vaatimaton ja siksi mieluinen majapaikka. Tie tänään ei ollut niin haastava kuin eilen, vaikka se lähes kilometri niitä nousuja kertyi tänäänkin.  Maisemat ovat kauniita. Puusto alkaa olla korkeampaa, jo paljon korkeampaa kuin Syötteellä Pudasjärvellä. Näin tänään ensi kerran metsätyömaan, vaikka puutavara-autoista olen päätellyt, että kyllä niitä jossakin on.  Ei kuitenkaan niin kuin olen kuvitellut joistakin jutuista, että Kanada on valtava hakkuuaukea.  Ehkä onkin, mutta ei niillä alueilla, joiden läpi olen ajanut.  Kumma juttu, olivat jättäneet siemenpuuasentoon koivuja, korkeita, suorarunkoisia koivuja.
Voisi kuvitella, että kun olen ajellut jo aika monessa maassa, niin kaikki olisi tuttua. Ei ole. Eilen kävi suihkun kanssa siten, että huolimatta ohjeesta, en saanut suihkusta tulemaan vettä. Piti laskea amme täyteen ja kylpeä siinä. Päytälamppujen  nappeja ei yleensä paineta, niitä kierretään tai pyöritetään. Juuri kun sen on oppinut , niin sitten taas painetaankin.  Täällä on monissa hoteleissa kahvinkeittimet ja sitä varten kahvia. Keittimiä on ollut jo monenlaisia ja eilenkin piti tovi opetella, ennen kuin kahvi valmistui.  Liikennemerkit  ovat oma lukunsa.  Toisinaan tuntuu, että pitävät minua tyhmänä, kun en heti tajua, ehkä ovatkin oikeassa.  Tämä tällä kertaa, katsotaan, mistä löydän huomen illalla itseni.


Ei kommentteja: