sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Varusteita ja muuta valmentautumista.

Pitää muistaa ostaa kartat navigaattoriin, että ei tarv itse  ajella  käsin  piirretyillä, kuten Venäjällä!



Olen koittanut kehitellä uutta telinetä selviytymispakkaukselleni (teltta, makuupussi, makuualusta, tyyny). Lukuisia pieniä juttuja, uusi navigaattori, uusi sykemittari, hammaslääkäri, uudet lämmitettävät pohjalliset, turkisvuoripääliset ajokengille, seisontatuki taas vaihtoon, ….. Silmälasit pitäisi uusia, aurinkolasit pitäisi uusia, pyörän pakkaus menomatkaksi, …. Tuntuu, että on lukemattomia pieniä yksityiskohtia hoidettavana samalla kun aika lähtöön lähenee. Lisäksi pitäisi luopua ja luovuttaa toisille joitakin vapaaehtoistöitä.


Kuluneella viikolla aloitin viisi viikkoa kestävän hapottavien harjoituksien kauden. Harjoituksissa mennään mukavuusalueeni yli, tein ensimmäisellä kerralla kolme 5 minuutin vetoa keskisykkeellä 161 – 164. Tarkoitus on, että aika kasvaisi jakson aikana viimeiseen harjoituskertaan mennessä 15 minuuttiin. Rauhallisempaan tahtiin tottuneelle keholle harjoitus oli taas melkoista rääkkiä, mutta tiedän aikaisemmista kerroista, että sillä on positiivinen vaikutus suorituskykyyn. Muutoin olen ajanut noin 400 km viikossa siten, että mukana on ollut ainakiin yksi pidempi lenkki.



Olisi voinut luulla, että lähdettyäni neljä kertaa aikaisemmin liikkeelle pitkälle matkalle, kaikki olisi jo rutiinia. Ei todellakaan ole. Ei se ole ollut rutiinia ennenkään ja nyt kun olen lähdössä lähes vuoden pituiselle matkalle, tuntuu, että kaikki on aivan uutta ja ainutkertaista. Miten asunto, miten postit, luottokortit, passi, viisumit, tarvitaanko niitä, hoitotestamentti? Poranterien osto, U-pultin hakua pitkin kaupunkia, palametallista lattarautaa jua putkia, urheilujuomaa, kannettavan laturi, pitäisi opetella Skype, uuden kännykän osto. Pitäisikö käydä lääkärillä ja koita hoitaa siinä sivussa sosiaalisia suhteita ja muita velvollisuuksiasi. Ei, ei todellakaan rutiinia mutta eiköhän kaikki ole valmiina, kun aika koittaa. Harjoitusaika kuitenkin on löytynyt joka viikko ja huomenna taas kuntosalille, illalla palauttava lenkki.

Ei kommentteja: